top of page
03_edited.jpg

Historiek

Bowlingclub Wase Wolven (voorheen Wase Bowling Club) bestaat reeds sinds september 1983 en viert dit jaar zijn 40ste verjaardag.

Maar waarschijnlijk bestaan we reeds langer. Het is namelijk zo dat we sinds september 1983 ingeschreven zijn bij de Belgische Bowling Federatie. Maar vermoedelijk organiseerde de Wase Bowling Club al eigen liga’s voordien.

De club werd opgericht door Jean Van Pachtebeke en zijn vrouw Lutje. Zij waren de drijvende kracht in de eerste decennia van het bestaan van de club. De club is daarna verder uitgegroeid onder voorzitterschap van Tony Schonenberg, Peter Vleeschouwer, Hans Schonenberg (2008-2010) en Frederic Vandewaeter (2010-nu).

In onze beginjaren zijn we gestart in bowlingcenter Wima op de Grote Markt te Sint-Niklaas. Nadien hebben tussenstops in de Casanova te Lokeren, in Bad Michel (nadien Bowlingpaleis) te Sint-Niklaas en opnieuw in de Wima te Sint-Niklaas ons geleid naar ons huidig thuiscenter Anglo te Hamme.

Naast de organisatie van een eigen liga, zijn we onafgebroken ingeschreven geweest in de Interteams ploegencompetitie van de Belgische Bowling Federatie sinds september 1983. Het seizoen 23-24 wordt ons 40ste opeenvolgend jaar.

Tot nu toe zijn we nog geen kampioen van België geworden in de ploegencompetitie of hebben we de Beker van België voor clubs nog niet gewonnen. Maar daar kan volgend seizoen al verandering in komen!

Ons sportief hoogtepunt hebben we in 2011 bereikt met de winst van de Beker Colin. Daarnaast behaalden we vele nationale medailles in de verschillende reeksen van de Belgische kampioenschappen. Te veel om op te noemen!

bottom of page