top of page
03_edited.jpg

Club - Sport
Beleidsplan

Als bowlingclub bestaan de Wase Wolven al sinds 1983. In 2022 hebben we onze naam van de Wase Bowling Club naar B.C. Wase Wolven veranderd.

We hebben de ambitie om de bowlingsport in België te promoten door een grote lokale club uit te bouwen waarin zowel de amateur- als de sportbowler terecht kan. Hierbij willen we niet alleen onze nieuwe thuisgemeente Hamme, maar ook de regio Waasland vertegenwoordigen.

Met onze liga competitie die we wekelijks tussen begin september en einde mei organiseren, trachten we een format aan te bieden waarin zowel nieuwe spelers als ervaren bowlers terecht kunnen. Zo kunnen beginnende, nieuwe spelers van iedere niveau op een plezierige en laagdrempelige manier kennismaken met de bowling sport zowel recreatief als sportief in een sfeer van vriendschap en respect.

Als club zijn we volop bezig om een nieuwe trainerswerking op te zetten met 4 erkende trainers om zowel de beginnende als ervaren bowler te ondersteunen op technisch maar ook mentaal vlak.

Onze sportieve ambities reiken namelijk hoog. Met onze competitieve ploeg in eredivisie trachten we voor de eerste keer Kampioen van België te worden in de Interteams ploegencompetitie. Een nationale competitie georganiseerd door de Belgische Bowling Federatie (B.B.S.F),  waarbij men 5 tegen 5 speelt in reeksen van 12 ploegen in verschillende afdelingen. Er wordt zowel thuis als uit gespeeld tegen iedere ploeg, gespreid over een heel seizoen van begin september tot einde mei.

Tevens proberen we een ploeg in eerste divisie uit te bouwen, die zowel jonge als ervaren spelers de kans kan geven om door te groeien van de lagere divisies naar de eredivisie.

Ook in tweede en derde afdeling hebben we verschillende ploegen waarin iedere speler van elk niveau terecht kan om zowel competitief als recreatief de bowlingsport te kunnen ervaren.

Als club stimuleren we ook de deelname onder onze leden aan andere initiatieven van de (inter)nationale bowling federaties of andere clubs zoals daar zijn

  • Interteams Trio’s Dames

  • Interteams Verteranen

  • Beker van België en de Beker Colin voor clubs

  • (Inter)Nationale kampioenschappen

  • Tornooien

Sinds april 2023 organiseren we ons eigen internationaal erkend tornooi.

Daarnaast gaan we inzetten op nieuwe ondersteuningsmiddelen gaande van mobile apps die scores en statistieken bijhouden, als gebruik van de nieuwste technologie tijdens trainingen zoals een boardbox, torch of specto.

We wensen hiervoor samen te werken met andere clubs en de nationale federatie om een voorbeeldclub te zijn. Ook een Start-to-Bowl initiatief behoort tot de mogelijkheden.

Om dit alles te kunnen realiseren, is het belangrijk om een goede infrastructuur uit te bouwen, waarbij we een gezond financieel beleid voeren in samenwerking met de gemeente Hamme en het lokale bedrijfsleven. Het is enkel dankzij onze partners en sponsors dat zulks mogelijk is!

bottom of page